Мер Берліна спілкувалася з особою, що видала себе за мера Києва

Дзвінок обірвали після розмови про геїв

Відеодзвінок між мером Берліна Францискою Ґіффай та людиною, що видавала себе за мера Києва Віталія Кличка, припинився, оскільки зросла підозра, що він самозванець. Про це повідомила у п’ятницю канцелярія Сенату Берліна.

«Не було жодних орієнтирів, що відеоконференція проводилася не з реальною людиною. Очевидно, це діпфейк. Для розслідування викликали поліцію», — написала канцелярія в «Twitter».

За словами прес-секретаря Ґіффай Лізи Фріхс, перші 15 хвилин розмови мера Берліна з самозванцем були абсолютно нічим не примітними.

«Пан Кличко запитав, як у нас справи з численними українськими біженцями, як ми з цим, які цифри — цілком нормальна розмова, як ми й очікували», — сказала вона про відеодзвінок.

Сумніви у Ґіффай виникли, коли ця особа хотіла розповісти про те, що українці «намагаються отримати соціальні виплати в Берліні», — сказала Фріхс.

«І було прохання, щоб ми могли через владу вжити заходів для підтримки молодих хлопців, які повертаються в Україну воювати», — додала речниця мера.

Тема, присвячена правам геїв, була ще більш незвичайною: «Він запитав, чи можемо ми підтримати Київ у дорадчій якості щодо проведення якогось CSD (День Крістофер-стріт). Це було досить дивно в світлі війни».

Тоді зв’язок було розірвано.

Згодом адміністративний апарат мера повідомив, що посол України в Німеччині Андрій Мельник підтвердив, що Ґіффай спілкувалася не з Кличком.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також