Мер Києва анонсував у місті системи ППО натівського стандарту

«Зуби росіянам обламаємо»

Фото: інформативне

Міський голова Києва Віталій Кличко наголосив, що загроза обстрілів і провокацій у Києві залишається високою, але після 9 травня мешканці, котрі виїхали, можуть поступово повертатися.

Крім того, за його словами, у найближчі дні в Києві з’являться нові системи ППО натівського стандарту.

«Я рекомендую киянам поки що не поспішати повертатися в Київ, враховуючи небезпеку. Метою агресора була і залишається столиця. Велика кількість замінувань у передмісті, у лісопаркових зонах. Військові кажуть, що поки велика частина цих територій залишається небезпечною. Гарантувати безпеку ми поки що не можемо, але після 8–9 травня можна потроху буде повертатися до столиці», — про це у інтерв’ю «Радіо НВ» розповів Віталій Кличко.

Говорячи про небезпечні території, де можуть бути міни або нерозірвані снаряди, він назвав верхню, північну частину міста — Мінський масив, Оболонь, верхня частина Подільського району, це стосується також напрямку Броварів.

Також, говорячи про небезпеку, Кличко наголосив, що у будь-яку хвилину будь-який будинок у Києві може бути обстріляний.

«Сподіваємося, що у найближчі дні буде додаткова протиповітряна оборона західного, натівського стандарту, яка ще більше захищатиме наше повітря», — наголосив мер Києва.

Міський голова також розповів, що 8–9 травня вирішили не запроваджувати тривалу комендантську годину, оскільки міська влада сподівається, що ці дні минуть без російських обстрілів і паніки серед населення, але виключати провокації з боку ворога не можна.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також