Мер Львова проігнорував рішення громадської ради - місячний абонемент в електротранспорті буде дорогим


Вчора міський голова Львова заявив, що при карточці на місячний проїзд в електротранспорті вартість буде 4 грн, а разова поїздка подорожчає до 5 грн. Тобто місячний абонемент буде розраховуватись 40 поїздок вартість у 4 грн, що в сумі буде коштувати 160 грн. Мер міста проігнорував рішення громадської ради.


Про це повідомив голова громадської ради при управлінні транспорту Львівської міської ради

Святослав Товстига. 


Так 12.03.2018 року на засіданні громадської ради при управлінні на якому було підтримано: «встановлення тарифу у 5 грн на разовий загальний квиток на електротранспорт, але рекомендувати ЛКП «Львівелектротранс» протягом трьох місяців із подальшим продовженням від дати запровадження нового тарифу на разовий квиток лишити незмінною вартість 30-денних абонементів на електротранспорт – 120 грн за загальний та 60 грн за пільговий абонемент».


"При місячному абонементі в 120 грн, якщо пасажир тільки в робочі дні користується громадським транспортом, то мав 20 днів по 2 поїздки, що дає в сумі 40 поїздок при ціні абонемента в 120 грн, тому вартість разової поїздки залишалась би 3 грн! Та сама ситуація із учнями і студентами, вони при 40 поїздках платили б 1, 50 копійок за поїздку. Якщо мешканець користується кожного дня трамваями і тролейбусами, тоді він би робив 60 поїздок і при ціні в 120 грн вартість разової поїздки буде лишень 2 грн на повний і 1 грн пільговий квиток. 

Такими діями ми хотіли підтримати мешканців і студентів, за рахунок туристів і гостей міста, які тільки декілька разів користуються трамваями і тролейбусами, які платили би повну розрахункову вартість в 5 грн." - пояснює це рішення Святослав Товстига.


Громадська рада намагалася донести ідею про те, що місячний абонемент – це зручний спосіб оплати за проїзд як для пасажира, так і для підприємства-перевізника, саме тому ми відстоювали ідею, аби залишити вартість абонемента на нинішньому рівні. 


Проте місто хоче, щоб місячний абонемент був дорогий 160 грн і разова поїздка коштувала 5 грн. Тобто ми замість того, щоб привчати пасажирів до дешевих місячний абонементів, тим самим провести просвітницьку кампанію, яка б позитивно вплинула під час запровадження е-квитка АСОП, ми відштовхуємо пасажирів.


«Дорогий місячний абонемент і дорогий разовий проїзд - це є прирівнювання мешканця, який користується кожного дня міським транспортом, із туристом, який один раз користується ним. Таким чином, ми нівелюємо кредитування підприємств за рахунок пасажира, адже зараз 10% доходу - це кошти, які надходять від кредитування пасажирами через місячні проїзні. І найголовніше, ми забираємо у пасажирів дешевий проїзний, тим самим кладемо на них додаткове фінансове навантаження через місячний абонемент.»- каже Товстига.


Виходячи із публічних заяв про 4 грн на проїзд в ЛКП «Львівелектротранс» при покупці карточки (абонементу), які вчора озвучив міський голова, рішення по питанню 1: «Про встановлення тарифу на разову поїздку ЛКП «Львівелектротранс» вважати таким, яке не є дійсним, бо не буде виконана умова щодо збереження вартості місячного абонемента на рівні 120 грн, який розраховувався по наступні формулі 40 поїздок по 3 грн. 


Про те, що рекомендація по питанню №1 не є дійсна, буде сьогодні повідомлено офіційним листом у відділ, який проводив громадські консультації. В період декількох днів буде зібрана громадська рада, яка буде повторно розглядати це питання із урахуванням тої інформації, що ЛМР не хоче робити дешевий місячний абонемент.




 







 




varta1.com.ua: Новини

Коментарі