Мер Львова забрав відзнаку у російського олігарха Фрідмана

Забрав «Почесний знак святого Юрія»

Міський голова Львова Андрій Садовий скасував своє рішення нагородити російського олігарха, уродженця Львова Михайла Фрідмана відзнакою “Почесний знак святого Юрія“.  Про це стало відомо з оприлюдненого на сайті мерії розпорядження.

«У зв’язку із повномасштабним вторгненням російської федерації на територію України: вважати таким, що втратило чинність розпорядження Львівського міського голови від 03.06.2011 № 226 «Про нагородження відзнакою «Почесний знак святого Юрія» М. Фрідмана», – йдеться у розпорядженні  №422 від 2 жовтня 2023 року.

Довідково: 

“Почесний знак святого Юрія” – це міська нагорода, якою нагороджують за видатні заслуги перед Львовом. Ця особлива нагорода присвячена покровителю міста – святому Юрію. Нещодавно Андрій Садовий почав посмертно нагороджувати цією відзнакою львів’ян, які загинули у боротьбі проти окупантів. Михайло Фрідман був нагороджений цією відзнакою у 2011 році, коли започаткував у Львові щорічний джазовий фестиваль Leopolis Jazz Fest (до 2017 року — Alfa Jazz Fest).

Михайло Фрідман – російський олігарх, бізнесмен єврейського походження, громадянин росії та Ізраїлю. Уродженець Львова.

Михайло Фрідман є співвласником і головою наглядової ради консорціуму «Альфа-груп», куди входять Альфа-Банк, телекомунікаційна компанія Altimo, що має частку в різних мобільних операторах, зокрема в «Київстарі». Фрідман перебуває у санкційних списках ЄС, США, Британії та Канади.

Як відомо, в Україні заарештовані його активи на 12 мільярдів гривень. Також Михайло Фрідман був ініціатором створення фестивалю Alfa Jazz Fest, який проходив у Львові з 2011 року. Титульним спонсором фестивалю до 2018 року виступав «Альфа-Банк Україна», у зв’язку з чим фестиваль називався Alfa Jazz Fest. У 2018 році назву змінили на LeopolisJazzFest, а зараз його не проводять.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також