Мер Мелітополя шість днів полону перебував у СІЗО на території рідного міста

Іван Федоров повертається до обов’язків

Фото: інформативне

«Мене не вивозили (у Луганськ). Я всі ці дні пробув на території міста Мелітополя, в СІЗО Мелітопольського районного відділку поліції. Всі 6 днів я пробув там».

Про це розказав Іван Федоров в ефірі телемарафону «UAразом».

За його словами, ворог сподівався, що після викрадення міського голови люди в Мелітополі перестануть виходити на мітинги за Україну, «захочуть різко» у Російську Федерацію. Але цього не відбулося.

Федоров зазначив, що фізичних катувань під час полонеу він не зазнав.

Але якщо в камері в 15 кв. метрів навколо тебе знаходяться 10 до зубів озброєних солдатів РФ, то це не дуже приємно. А якщо в сусідній камері відбуваються катування людей, то це також зовсім неприємно", — прокоментував він.

За словами очільника Мелітополя, ворог вимагав від нього підписати документи про призначення Галини Данильченко новим міським головою Мелітополя.

«Також їх бажання було, щоб я зі своєю командою вийшли на площу у Мелітополі і сказали: шановна громадо, ми йдемо у Російську Федерацію. Але це неможливо — не може вийти Іван Федоров або якийсь інший міський голова до громади, яка не хоче йти до РФ, і сказати, що я вирішив, що ми йдемо… Вони не можуть зрозуміти, що народ проти цього, що народ не хоче йти до Російської Федерації. Народ хоче жити в демократичній Україні», — наголосив Федоров.

Також мер наголосив, що планує завтра приступити до виконання своїх обов’язків «у міру того, наскільки це буде можливо» і зараз повертається у Запорізьку область.

У Мелітополі, наразі, назріває гуманітарна катастрофа, тому що не вирішено низку важливих питань, зокрема, щодо виплати пенсій, постачання продуктів, завозу пального.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також