Мера Рівного Третяка остаточно відсторонили від посади на рік

Через порушення конфлікту інтересів

ФОТО: Олександр Третяк

Рівненський апеляційний суд відхилив скаргу мера Рівного Олександра Третяка стосовно відсторонення його від посади на рік. Його визнали винним у порушенні конфлікту інтересів, а також оштрафували на 6,8 тис. грн. Відео, на якому суддя зачитує відповідне рішення, опубліковано сьогодні на сторінці міського голови у Facebook. 

Третяк оскаржував постанову Рівненського міського суду, який визнав його винним у корупційному правопорушенні, що передбачає покарання у вигляді призначення штрафу у розмірі 6,8 тис. грн та відсторонення на рік від посади.

«Апеляційну скаргу Третяка залишити без задоволення, постанову Рівненського міського суду залишити без змін. Вона набуває чинності з моменту її винесення, є остаточною та оскарженню не підлягає», - оголосила рішення суддя.

Що відомо

Національне агентство з питань запобігання корупції склало три адмінпротоколи на Олександра Третяка через корупційні адмінпорушення. Перші два суд закрив. Третій протокол стосувався нарахування премій і доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тис. грн. У цьому НАЗК вбачало порушення конфлікту інтересів.

10 липня Рівненський міський суд визнав мера Рівного винним у корупційному правопорушенні і усунув його з посади на рік. Також йому призначили штраф у розмірі 6,8 тис. грн.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк