Меркель відреагувала на звинувачення Зеленського

Ангела Меркель досі підтримує своє рішення

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтримала рішення не приймати Україну до НАТО у 2008 році, незважаючи на масову критику з боку президента України Володимира Зеленського. Про це пише «Welt».

«Федеральний канцлер Ангела Меркель підтримує свої рішення у зв’язку з самітом НАТО 2008 року в Бухаресті", — заявила в понеділок речниця Меркель.

Водночас екс-канцлер підтримала міжнародні зусилля щодо припинення російської загарбницької війни в Україні.

«З огляду на звірства, які стають помітними в Бучі та інших місцях України, усі зусилля Федерального уряду та міжнародної спільноти стати на боці України та покласти край варварству та війні Росії проти України мають повну підтримку колишнього канцлера", — сказала речниця.

Раніше Зеленський просив Меркель поїхати до Бучі, де за останні кілька днів після виведення російських військ було знайдено загиблими понад 300 людей. 

На саміті 2008 року країни НАТО пообіцяли Україні членство, але потім відмовилися, серед іншого, з огляду на Росію. Меркель і Саркозі заблокували вимоги інших партнерів НАТО щодо швидкого вступу. Тоді федеральний міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр чітко застерігав від загострення відносин з Росією.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також