Жительці Львова нарахували за воду 22 тисячі гривень за місяць

Жінка не має лічильника

ФОТО: ілюстративне

Жительці Сихівського району Львова, яка не має лічильника на воду, за місяць нарахували 22 тисячі гривень небалансу – за усі втрати води у багатоквартирному будинку. Про це повідомила заступниця директора Львівводоканалу з обліку та контролю за водокористуванням та водовідведенням Леся Тур, пише “Еспресо.Захід”

“Днями у мене на прийомі була жінка з Сихівського району – їй за один місяць вийшло 22 тисячі гривень небалансу. І вона просить – допоможіть. На жаль, ми нічим не можемо допомогти, хіба встановити лічильник, бо інакше на наступний місяць увесь небаланс ляже на її квартиру”, – каже Леся Тур.

Ще в одному будинку на Сихові за місяць виявили небалансових втрат води на 69 тисяч гривень. Цю суму розподілили між трьома квартирами без лічильників, у яких виявився один власник.

Нагадаємо, НКРЕКП змінила своє рішення про підняття тарифів на воду.

“У постанові КМУ вказано, якщо виникає різниця між показником загальнобудинкового лічильника та сумою спожитої води, яку показують квартирні лічильники (а така різниця виникає часто), то вона пропорційно розподіляється між споживачами. У разі якщо зі 100 квартир хоча б одна не має лічильника, тоді небаланс розподіляють на цю квартиру”, – каже Леся Тур.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк