Мешканці Старознесенської щодня потерпають від понівеченого стану дороги (РЕПОРТАЖ)

Впродовж двох років одна з вулиць Львова дійшла до стану «повністю знищеної»

ФОТО: Варта1

Понад два роки мешканці вулиці Старознесенської намагаються «достукатися» до влади, щоб відремонтувати практично знищену дорогу.

Про це мешканці вулиці розповіли кореспондентам «Варти1».

Близько двох років тому, під час проведення ремонтних робіт на вулиці Богданівській, а саме — проведення комунікацій, було знищено дорожнє покриття вулиці Старознесенська.

Подекуди ями сягають до 15 см, що унеможливлює рух транспортних засобів вулицею, а що вже казати про батьків з дитячими візочками. Численні звернення до Львівської міської ради та гарячої лінії міста не дали ніякого результату.

Спочатку люди отримали відповідь, що роботи виконано, проте дорога як залишалася знищеною, так і залишається по сьогоднішній день. Постійні відтермінування не дають надії мешканцям, що ця дорога взагалі буде зроблена.

Фото: Володимир Садовий, кореспондент «Варти1»

Кореспонденти «Варти1» спробували проїхатися власним автомобілем та перевірити, чи дійсно все так критично. Проїхавши тільки 50 метрів, вже було зрозуміло, що «дороги» просто немає, як і на деяких ділянках вулиці немає навіть змоги розминутися двом автомобілям.  

Проте кореспондентів очікував інший «сюрприз» на другій ділянці дороги — вже просто було неможливо проїхати автомобілем.  

Щоб побачити, що ж там відбувається, мешканець вулиці запропонував коротку «екскурсію». Друга ділянка дороги вкрита великим щебенем. Подушка щебеню настільки висока, що нагадує замети снігу. Пан Василь, посміхаючись, відкриває секрет проїзду — зимовий антибукс — це єдине, що може допомогти проїхати вулицею на автомобілі і тим, що мають високий просвіт.

Що вже казати про покинутий трактор, який понад рік стоїть перегородивши частину дороги, як жартують мешканці — «покинутий танк».

Окремо хотілось би відзначити каналізаційні колодязі — дорога ще не здана в експлуатацію, а люки вже провалюються, бетонна основа повністю зруйнована, під час опадів вода рухається вулицею і змиває каміння та пісок прямо під люки.

Також небезпеку вони несуть для маленьких мешканців вулиці, оскільки в такій отвір спокійно може потрапити будь-хто, завдавши собі шкоди. Щоб запобігти таким випадкам, мешканцям довелося огородити люки чим могли і як могли.

Відсутність будь-яких дорожніх знаків — це також проблема: немає на в’їзді знаку вибоїни та обмеження на «важку» техніку. На без того зруйновану дорогу, часто туди потрапляють далекобійники, руйнуючи ще більше знищене покриття.

Розуміючи ситуацію в державі, мешканці просять хоча б виконати якісь дорожні роботи, щоб люди та транспортні засоби могли безперешкодно добратись до своїх домівок.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також