Мешканці Рудного вимагають змінити маршрут №52

автобус 52
автобус 52

Учора, 6 жовтня, мешканці Рудного провели збори, на яких обговорили варіанти вирішення проблеми із транспортом, які їм запропонували у міській раді. Вони проголосували за те, аби змінити маршрут № 52. Про це у коментарі «Тvoemisto.tv» розповів мешканець селища Юрій Бульбах.

«На засіданні робочої групи, нам запропонували новий маршрут № 63, який покривав би наші потреби. З’єднував би вул. Варшавську і через вул. Вербицького в Рудно, їхав би до Духовної семінарії. Або ж, запропонували змінити існуючі маршрути № 52 і № 28», — розповідає мешканець Рудного.

Аби порадитись, громада Рудно зібралась учора у центрі селищі. Ідею із новим маршрутом вони не підтримали, бо термін договору на маршрут № 63 мав би бути всього лиш 3 місяці. Громада не має певності, що опісля міська влада проведе тендер і хтось обслуговуватиме цей маршрут тривалий час.

Тому мешканці Рудного переконані, що доцільніше змінити існуючі маршрути № 28 або ж № 52.

«Наша вимога була, щоб у Рудно був маршрут, який максимально охопить селище — центр, Духовну семінарію, вул. Вербицького. Підходить маршрут № 52, якщо він їхатиме через Рудно, а не через Зимну Воду. На цей маршрут виходить 17–18 автобусів, а не 3 як на № 28», — каже Юрій Бульбах.

Мешканці Рудного зібрали підписи, сьогодні на засіданні робочої групи повідомлять своє рішення. Робоча група має до п’ятниці напрацювати рішення, яке винесуть на розгляд виконкому.

Нагадаємо, 3 жовтня, мешканці Рудно перекрили кільцеву дорогу західного обходу Львова, аби привернути увагу до проблем із транспортом у селищі. Вони ходили пішохідним переходом, пропускали транспорт кожні 5 хв. Якщо рішення не знайдуть, вони перекриватимуть дорогу перед АТП № 1.

У 2019 проблеми з транспортом мешканці селища намагались вирішити зареєструвавши петицію про покращення транспортного сполучення Рудного з іншими районами міста. Вона набрала необхідну кількість голосів. І її навіть підтримали депутати ЛМР. Відповідно до ухвали, департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР мав підготувати «дорожню карту щодо налагодження сполучення із смт Рудно». Додамо, що торік у Львові планували запустити до Рудного новий маршрут № 28а з низькопідлоговими автобусами.

varta1.com.ua: Новини