Ми досягли політичного рішення про початок переговорів щодо вступу України в ЄС, - Зеленський

Початок переговорів

ФОТО: Володимир Зеленський

Внаслідок тристоронніх переговорів Президента України Володимира Зеленського, глави Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн і Прем’єр-міністра Бельгії Александра де Кроо дійшли згоди щодо політичного рішення про відкриття переговорів щодо членства Української держави в Євросоюзі.

Про це глава Української держави заявив під час пресконференції в Києві.

«Сьогодні провели тристоронню зустріч із Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і Прем‘єр-міністром Бельгії, країни, яка зараз головує в Євросоюзі, Александром де Кроо. Такий формат підкреслює наш пріоритет у відносинах із Європейським Союзом на цей рік. Маємо бути не менш активними у напрямі євроінтеграції України, ніж минулого року. Ми досягли політичного рішення про відкриття переговорів щодо членства. І вже готові отримати переговорну рамку, а після цього розпочати переговори щодо вступу України в ЄС. Можемо зробити це під час головування Бельгії», – зазначив Президент.

Читайте також: Увага! Шахраї пропонують за гроші “включити” військовополонених у списки на обмін

«Маємо разом вирішувати кожне із наявних у Європі суперечностей і маємо разом захищати нашу Європу від усіх форм російської агресії», – підкреслив глава Української держави.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб