Ми втрачаємо щодня до сотні наших бійців вбитими і до 500 пораненими — Резніков

Кремль продовжує тиснути масою…

Фото: Інсайдер/Телеграм

Днями оголошено важливу новину — американські та британські партнери вирішили надати України РСЗВ. Відзначу, що наші воїни вже деякий час навчаються ними управляти, повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков.

Він зазначив, що навчання за деякими позиціями почалося ще у березні. Зараз підготовку проходять чи розпочнуть найближчим часом понад 1,5 тисячі наших військових.

«Я не можу сказати, що задоволений темпами та кількістю постачання зброї. Категорично ні. Але водночас я безмежно вдячний країнам, які нас підтримують. Зокрема, США, Великій Британії, Польщі, нашим Балтійським друзям. Усім іншим державам, які допомагають стримувати російське зло.

Слід відзначити роль українського суспільства, волонтерів, які за рахунок швидкості та гнучкості успішно закривали і закривають цілу низку важливих потреб. Це стосується і БПЛА, і засобів зв’язку, і деяких інших компонентів, за якими держава працює ще не повною мірою», — відмітив Резніков.

Він також наголосив, що «ми бачимо не тільки здобутки, але й помилки. Ми отримуємо усі сигнали, і критику теж. Ми знаємо свої недоліки і наполегливо працюємо, щоб їх виправити».

Резніков акцентував, що «головним здобутком я досі вважаю збереження синергії усього військово-політичного керівництва. Це наша перевага, як країни, і ми не дамо її розхитати тим, хто вже працює з прицілом на рейтинги і політичні перспективи. Як я вже відзначив, усі, хто працює на оборону заради перемоги України — єдина команда. І наша спільна мета — здолати росію, як би складно це не було».

Міністр оборони України також повідомив, що «ситуація на фронті важка. Ми втрачаємо щодня до сотні наших бійців вбитими і до 500 пораненими. Кремль продовжує тиснути масою, буксує, наражається на потужний опір, несе величезні втрати. Але поки що має сили для просування на окремих ділянках фронту. Важливо зберігати концентрацію. Тоді Україна переможе!»

Як повідомлялося, до Франції доставлено тіло журналіста, який загинув біля Сєвєродонецька.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також