Мільярдер Річард Бренсон: «Світ має підтримати Україну»

Бренсон написав блог про Україну

Росія продовжує накопичувати війська на кордоні з Україною. Про це написав у своєму блозі мільярдер Річард Бренсон.

Засновник корпорації «Virgin Group» Річард Бренсон поділився своїми поглядами на ситуацію і чому всі повинні об’єднатися, щоб відстояти суверенітет України. 

У нього була розмова із Вадимом Пристайком, послом України у Великобританії, про роль світової бізнес-спільноти та необхідність відстоювати мир.

«Посол порушив дуже актуальне питання Будапештського меморандуму 1994 року. Тоді Росія підписала зобов’язання »поважати незалежність і суверенітет і існуючі кордони України«. У свою чергу Україна приєдналася до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та відмовилася від свого ядерного арсеналу», — написав Бренсон.

Анексія Криму Росією у 2014 році стала першим серйозним порушенням Будапештського меморандуму.

«Російське вторгнення в найближчі дні розірве Меморандум і матиме катастрофічні наслідки», — наголошує мільярдер.

"Вторгнення Росії в Україну ще більше знищило б справу роззброєння та нерозповсюдження, в основі якої є міжнародні угоди. Без обов’язкових угод та їх виконання не може бути миру. Який сигнал посилає агресія Росії іншим ядерним державам, які готові підписати міжнародні договори про роззброєння? Це слизький схил.

Деякі стверджують, що якби Україна тримала ядерну зброю, Крим цілком міг би залишитися частиною України і не було б нарощування російських військ. Безсумнівно, що продовження агресії Росії проти України демотивує тих, хто раніше хотів скорочувати запаси зброї, оскільки це говорить про те, що будь-яку угоду можна в односторонньому і свавільному порядку розірвати", — пише Бренсон.

Мільярдер закликав підтримати Україну: "Ця ситуація не просто погана новина для України саме в цей момент гострої кризи; це погана новина для кожної нації, теперішньої та майбутньої, яка прагне захистити свій суверенітет.

Світ має підтримати Україну. Ми не повинні залишати країну, яка добровільно відмовилася від ядерної зброї в обмін на мир і зараз знаходиться на межі вторгнення тієї самої країни, яка переконала її зробити це".

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також