Мін’юст виграв суд у справі двох львівських ринків

Тим часом ринками вже володіє не «Дари Львівщини», а дві інші компанії.

Фото ілюстративне

Верховний Суд скасував попередні рішення судів, якими визнавали протиправним і відміняли наказ Мін’юсту щодо майна двох ринків, «Винниківського» і «Підзамче», які записали за компанією ТОВ «Дари Львівщини» доньки Григорія Козловського. Про це з посиланням на  постанову суду від 30 серпня 2022 року пишуть «Наші гроші».

Таким чином, зараз є чинним наказ про те, щоб скасувати рішення двох реєстраторів про те, що два комунальні ринки стали приватними.

Додамо, що зі скаргою на дії реєстраторів звертався міський голова Львова Андрій Садовий, коли майно ринків, що роками здавали в оренду, перестали бути комунальними у 2019 році.

«Дари Львівщини» в судовому порядку оскаржило наказ й виграло і в першій інстанції, і в апеляційній інстанції. Представником компанії в суді виступав депутат Львівської міськради від ЄС Юрій Ломага. Тепер судді Верховного Суду вирішили, що цей спір мали вирішувати господарські суди, а не адміністративні.

Поки тривав судовий спір програла справу Львівська обласна прокуратура про витребування майна ринків та скасування державної реєстрації прав власності. Водночас досі триває досудове розслідування у відповідному кримінальному провадженні.

Разом з тим, Львівська міська рада до закінчення розслідування вирішила укласти мирову угоду із «Дари Львівщини». Згідно з нею, за компанією визнається право власності на майнові комплекси двох ринків «Винниківський» та «Підзамче», а також право постійного користування ділянками під ними — тобто безстрокове і без сплати орендної плати. За це місто отримало 18,5 млн грн.

Мировою угодою було передбачено, що Львівська міська рада не має та не матиме в майбутньому жодних претензій до «Дари Львівщини», «Винниківський шлях» та «Галицький шлях».

Крім того, мер Львова Андрій Садовий повідомив, що Григорій Козловський інвестує ще 20 млн грн у розвиток соціальної інфраструктури міста. Щоправда, міськрада навіть на запити не повідомляє, де і коли Козловський інвестував ці кошти.

Ринками вже володіє не «Дари Львівщини», а дві інші компанії. Ринок «Винниківський» перейшов у власність ПП «Галицький шлях» депутата Львівської міськради від ЄС Олексія Різника, а будівлі «Підзамче» — ПП «Винниківський шлях» племінниці Козловського Віталії Дяченко (раніше була його дружина Юлія Козловська, а до неї сам Григорій Козловський).

Раніше повідомлялася вартість делінеаторів, які встановили біля Винниківського ринку.

varta1.com.ua: Новини