Мінекономіки створило нові правила бронювання для підприємств

Дозволяють отримати бронювання більш доступно

Спершу потрібно буде подати списки та довідки до Міноборони (або СБУ чи Служби зовнішньої розвідки) для погодження, які згодом передають до Мінекономіки. Мінекономіки перевіряє списки і приймає рішення про бронювання, надсилає його до Міноборони та державного органу. Державний орган видає працівнику витяг з наказу Мінекономіки про бронювання і надсилає повідомлення до ТЦК та СП. Про це Мінекономіки повідомило на офіційному сайті. 

Якщо установа хоче забронювати працівника незалежно від форми власності, тоді потрібно подати пропозиції щодо визначення підприємства критично важливим до відповідного державного органу, які так само передають до Мінекономіки, яке надішле його до Міноборони та державного органу. Вкінці підприємство видає працівнику витяг з наказу Мінекономіки про бронювання і надсилає повідомлення до ТЦК та СП.

Читайте також: Поліція Тернопільщини викрила підприємця з Львівщини, який зазіхнув на бюджетні кошти

Найпростішим є спосіб бронювання через Дію. Для цього необхідно внести інформацію про підприємство. Мінекономіки згодом перевірить інформацію та сформує Єдиний перелік. В застосунку «Дія» підприємство подає список військовозобов’язаних серед своїх працівників. Далі відбувається автоматичне звіряння даних про військовозобов’язаних. Згодом відбувається автоматичне надання бронювання у разі відповідності даних. Зрештою, формується витяг про бронювання засобами Порталу Дія.

 
 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також