Міністерка освіти Новосад вирішила відреагувати на скандал щодо її заяви про зарплату

novosad
novosad

Міністерка освіти Ганна Новосад, зважаючи на палку дискусію в соцмережах, яка виникла після її заяви щодо недостатності її зарплати для утримання дитини в майбутньому, вирішила пояснити свою позицію.

Увечері, 22 січня, через два дні після скандалу, на своїй сторінці у «Facebook», вона визнала, що її формулювання в інтерв’ю “РБК-Україна» було невдалим.

«Для мене посада міністра — це точно не спосіб отримання великих статків. Мені важливо втілити ті зміни, які ми, як уряд, пообіцяли, коли розпочали роботу. Це мій основний мотиватор», — написала Новосад.

Далі вона акцентувала на тому, що зміни в системі освіти і науки не відбудуться, якщо в Україні не почнуть «нормально платити професійним людям».

«Мене не влаштовує зарплата вихователя у 4 тис грн, вчителя із 30-річним стажем у 8 тис, чи робота науковців на 0,75 ставки. Я свідома того, що зміни в системі освіти і науки не відбудуться, якщо ми не почнемо нормально платити професійним людям…».

При цьому, вона заявила, що підтримує позицію Кабміну про те, що зарплата посадовців має відповідати їхнім конкретним результатам роботи.

«Я розумію, що формулювання у моєму інтерв’ю було невдалим. Ми досі маємо значний розрив у доходах людей, до цього важливо ставитися чутливо», — додала міністерка.

Раніше радник Міністра молоді та спорту Павло Булгак зауважив, що «іноді краще мовчати, коли очолюєш таке соціально-чутливе міністерство».

Багато хто погодився, що висловлювання Новосад було як мінімум некоректним.

Як повідомлялося раніше, у Раді прокоментували скарги Новосад щодо зарплати.

varta1.com.ua: Новини