Міністерство оборони закликає розглянути законопроєкт про Військову поліцію

Попередньо законопроєкт було знято з розгляду

5 червня законопроєкт про Військову поліцію знято з розгляду, зважаючи на відсутність загальної картини військової юстиції.

Згодом 7 червня Міноборони закликало депутатів невідкладно повернутися до розгляду цього законопроєкту, адже він є критично важливим для забезпечення правопорядку у ЗСУ.

Відповідну заяву опублікували в Telegram.

«Міністерство оборони України закликає народних депутатів визначити пріоритетним законопроєкт № 6569-д і повернутися до його розгляду після додаткових консультацій. Фахівці МОУ спільно з Генштабом та Військовою службою правопорядку готові співпрацювати з депутатами для вдосконалення цього важливого документа», – йдеться у повідомленні.

Створення військової поліції є основним для забезпечення правопорядку у Збройних силах України. Зокрема, в частині дотримання стандартів НАТО та розвитку системи, яка забезпечить справедливість та ефективний захист прав військовослужбовців.

Читайте також: Зеленський зробив заяву щодо територіальних поступок заради закінчення війни

«Одним з пріоритетів Міністерства оборони України є створення всієї вертикалі військової юстиції: військової поліції, військової прокуратури та військових судів. Це крок, необхідний для зміцнення обороноздатності нашої країни та забезпечення правопорядку в армії», – наголошують в Міноборони.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також