Міністр оборони нагородив Юлію Кіян (Кузьменко), яку досі судять у справі Шеремета

Нагороджена «Знаком пошани»

Міністр оборони України Олексій Резніков нагородив “Знаком пошани” дитячу лікарку та волонтерку Юлію Кіян (Кузьменко), яку підозрюють у підриві авто з Павлом Шереметом. Про це повідомила волонтерка у ФБ.

Юлія Кіян (Кузьменко) — українська лікарка-педіатр; волонтерка, громадська діячка, військовий медик, кандидат медичних наук.

Юлію затримали 12 грудня 2019 року разом із Андрієм Антоненком та Яною Дугар за підозрою у вбивстві журналіста Павла Шеремета 20 липня 2016 року.

У Національній поліції заявили, що слідство підозрює Юлію в тому, що саме вона закладала саморобний вибуховий пристрій під автомобіль Павла Шеремета.

4 серпня 2021 року її відпустили під нічний домашній арешт.  Після цього вона повернулася на роботу до Центру дитячої кардіології та кардіохірургії. 

 

Суд у справі вбивства журналіста «Української правди» Павла Шеремета, який триває вже майже 3 роки, розпочнеться з початку. Новий склад присяжних відібрали 2 червня 2023 року. 

Через зміну присяжних розгляд справи має розпочатись з початку.

Засідання, яке було призначене на 23 червня, перенесли через те, що на нього приїхала лише одна з трьох обвинувачених – Юлія Кіян (Кузьменко). Яна Дугарь, як стало відомо в суді, перебуває на навчаннях. Причину, з якої не з’явився Андрій Антоненко, не оголошували, однак прокурору надали документи, які пояснюють відсутність підсудного.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт