Міністр оборони Великої Британії поставив під сумнів здатність росії наступати

Немає підтверджень великого наступу росії в Україні

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив на Мюнхенській безпековій конференції, що початку великого наступу РФ в Україні немає підтверджень. Про це пише Financial Times.

Він поставив під сумнів у принципі наявність у Росії потенціалу для подальшого просування.

Російська армія буде й надалі продовжувати використовувати тактику «м'ясорубки», зазнаючи величезних втрат, щоб підтримувати наступ. Втім, якщо окупантам вдасться просунутися, то йдеться про метри, а не кілометри.

“Те, що ми бачили, – це просування на всіх фронтах, але за рахунок тисяч життів… Насправді ми повинні поставити під сумнів твердження про те, що вони можуть далі продовжувати”, – сказав Уоллес.

Міністр оборони Великої Британії заявив, що з початку вторгнення понад 180 тисяч російських окупантів було вбито або поранено, за оцінками США, дві третини російських танків було втрачено, лише під Вугледаром 3 тисячі російських солдатів загинули під час спроби наступу на початку лютого.

«У розпорядженні Росії, як і раніше, є значні сили. Але як ми виявили, коли вони збирають їх, їх розбивають… Їм важко», — сказав Уоллес.

Британський міністр також наголосив на зміні підходу західних країн до військової допомоги Україні:

«Просто подумайте про це: ми збиралися двічі за останні три тижні, у Рамштайні та на зустрічі міністрів оборони НАТО цього тижня. Це велика зміна».

Також, Україна має бути постійно готова до масових ракетних ударів ворога.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також