Міністр освіти і науки розповів, скільки потрібно грошей для підвищення зарплати всім освітянам

Наразі витрати на зарплати освітян фінансуються за рахунок донорських організацій та партнерів

В Україні для підвищення заробітної плати всім освітянам необхідно додатково знайти 270 млрд гривень фінансування. Про це заявив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий під час години запитань до уряду у Верховній раді у п'ятницю.

"Питання підвищення зарплат працівникам освіти, яке передбачено статтею 61 прикінцевих положень закону "Про освіту", передбачає підняття для всіх працівників освіти, що є правильним і справедливим... але на це підвищення країні потрібно на сьогодні 270 млрд грн додатково", - сказав він під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Лісовий додав, що на сьогодні таких коштів немає, але Міносвіти розробило кілька сценаріїв підвищення заробітних плат для вчителів, зокрема й поетапний, для реалізації яких треба отримати додатково хоча б 80 млрд грн.

Водночас міністр наголосив, що на сьогодні видатки на зарплати освітянам фінансуються за рахунок донорів і партнерів.

"Щойно з'явиться можливість, я абсолютно впевнений, що вчителі будуть перші в черзі на підвищення їхніх соціальних стандартів", – додав Лісовий.

Міністр також додав, що на сьогодні пріоритетом для міністерства та уряду є безпека дітей, і всі ресурси, які вдається знайти, спрямовують на забезпечення цієї потреби.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також