Міністр повідомив, чи буде взимку опалення в закладах освіти

Має бути!

В Україні 90 % навчальних закладів готові до опалювального сезону. Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет в ефірі інформаційного телемарафону.

«Президент і прем’єр-міністр постійно наголошували на необхідності підготовки до опалювального періоду набагато раніше, ніж цей період настав, і ми вже з весни починали готуватися. Саме так сталося і в цьому році, році російської агресії, і на сьогодні з 25 тис. закладів 24 388 готові до опалювального сезону, що становить 90 %», — сказав Шкарлет.

На сьогодні на 100 % готові навчальні заклади низки областей — Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Рівненської, Волинської, Полтавської, Тернопільської та Чернівецької.

«Ми маємо стриманий оптимізм щодо опалювального сезону. Наприклад, школи готові на 92 %, а в 11 областях — на 100 %. Дитячі садки готові на 92 %, а в 13 областях — на 100 %. Ми розуміємо, що деякі з ворожих ракет пошкодили наші ТЕЦ в різних областях, але і президент, і уряд ставили завдання, що дитсадки та школи мають бути в пріоритеті забезпечення їх теплом», — додав міністр.

Нагадаємо, на Львівщині повністю відновлено електропостачання.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт