Міністр пояснив, чому на фронт потрібно відправляти вбивць

Які перебувають у в'язниці

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про можливість добровільної мобілізації засуджених, але стати до захисту Батьківщини зможуть далеко не всі охочі, які перебувають за ґратами. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міністр юстиції України Денис Малюська.

«Це питання дуже великої моральної дилеми. Наприклад, депутати одразу сказали: »ґвалтівників прибираємо, все що пов'язано з державною безпекою прибираємо". Ми ці категорії вилучили. Так само вони передбачили, що не потрібно давати можливість служити тим, хто вбив дві і більше особи..

Проблема в тому, що ті, хто піде на війну, вони підуть якраз вбивати. І тут проблема етики та проблема ефективності. Можливо, ті, хто вміє вбивати, були б більш ефективними військовими, ніж ті, хто не вбивав поки що. І більш безпечними, ніж ті, хто грабував десятки років, а потім їм дали автомат, наприклад. 

З іншого боку, це завжди питання менеджменту, щоб убезпечити військових, налагодити комунікацію належну. У законопроєкті передбачено, що ув'язнені, які стануть військовослужбовцями, служитимуть в окремих підрозділах. Відповідно це дозволить налагодити ліпшу координацію, і розуміння, з ким ти працюєш...

Читайте також: У Львові чоловіки у військовій формі скрутили на землі і побили людину

До речі, багато дискусій було щодо того, чи варто корупціонерів випускати, відправляти на фронт. Теж питання балансу. Але військові, з якими ми спілкувалися, казали: «Звісно, давайте сюди їх, хай повоюють», - розповів Малюська.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також