Міноборони дало офіційний коментар про мобілізацію 400-500 тисяч чоловіків

Зміни механізму мобілізації

Міністерство оборони повідомило, що 400-500 тис. мобілізованих є загальними оцінками, які неможливо задовольнити одразу.

Про це інформує Міноборони.

«З міркувань безпеки ми не можемо коментувати точної кількості необхідних для залучення людей до Сил оборони. При цьому, 400-500 тисяч є загальними оцінками, які коригуються, залежно від розвитку подій на театрі бойових дій, та які неможливо задовольнити одразу», - заявили у відомстві.

«Зокрема, необхідний і для того, щоб мати можливість звільнити з війська тих, хто боронить державу з перших днів повномасштабного вторгнення. Визначення кінцевого терміну служби є вкрай важливим», - повідомили.

Зараз Верховна Рада розглядає законопроєкт, яким запропоновано встановити такий термін на рівні 36 місяців, сказало Міноборони.

«На майже 8 тисяч відкритих вакансій маємо понад 90 тисяч заявок», - сказали.

«Зміни до механізму мобілізації стосуються підготовки військовослужбовців. Під час воєнного стану така підготовка становитиме до трьох місяців, що включає базову загальновійськову підготовку та підготовку за фахом», - повідомили.

Читайте також: В Україні пропонують збільшити розмір допомоги при народженні дитини до майже 400 тисяч гривень

«Наше завдання, зробити так, щоб кожен військовозобовʼязаний мав чітке уявлення про те, як проходитиме підготовка, відбір у підрозділи, служба, які гарантії дає держава, яким буде термін служби», - заявило Міноборони.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також