Міноборони розповіло, коли і як в Україні вирішать проблему бронювання

Україна може повернутися до старих норм бронювання від мобілізації

Зараз в Україні є проблема з бронюванням, яка стосується навіть підприємств, які укладають контракти з Міністерством оборони, та медичних закладів, що займаються лікуванням поранених.

Про це заявила радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова в ефірі телеканалу «Еспресо».

«Бронювання відбуватиметься в нормальному режимі, як це було до цього. Є збій, я погоджуюсь. Але ми будемо робити все для того, щоб це виправити», - зазначила Дана Ярова.

Є вірогідність, що на певний час можливе повернення до старого механізму бронювання, поки не запрацював новий. Зі зміною, внесеною у постанову Кабміну, виникла певна плутанина у процесі бронювання.

Постачальники Міністерства оборони, які мають контракти з відомством, зараз подаються ним до Міністерства економіки, яке веде реєстри бронювання. Однак через зміни у постанові Кабміну виникли проблеми з бронюванням майже у всіх.

Читайте також: Рахунки військовозобов’язаних, які вказали фейкові адреси у Резерв+, можуть заблокувати

Дана Ярова висловила впевненість, що питання бронювання буде вирішено найближчим часом, і процес відбуватиметься у звичному режимі. Це дозволить забезпечити безперебійну роботу критично важливих підприємств та медичних закладів, що займаються лікуванням поранених військовослужбовців.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб