Міноборони розриває всі договори, укладені з компаніями Гринкевичів

Через масштабний скандал

Міністерство оборони України розриває усі контракти з компаніями, пов’язаними з львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем, якого раніше затримали на спробі підкупити одного з керівників Головного слідчого управління ДБР. Про це повідомив на пресконференції у вівторок, 9 січня, заступник міністра оборони Віталій Половенко.

Міністерство розриває всі контракти з пулом компаній, пов’язаних із Гринкевичем. Таке рішення Міноборони ухвалило після появи у ЗМІ інформації про дії бізнесмена. 

«Яка позиція Міноборони щодо «кейсу Гринкевичів»? Позиція така: після публікації статті. Міністерство оборони одразу ухвалило рішення щодо розірвання договорів, які попередньо було укладено», — сказав Половенко.

Читайте також: львівський бізнесмен намагався підкупити одного з керівників ДБР

ДБР затримало Гринкевича наприкінці грудня 2023 року, за підозрою в корупції. Він бажав заплатити 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління ДБР, аби силовики повернули вилучене майно у підконтрольних йому компаній. Тоді слідство встановило, що його компанії виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт