Мирний договір з РФ може складатися з двох окремих документів - Зеленський

Також Зеленський заявив, що готовність стати гарантами безпеки України демонструють Велика Британія, США, Італія й Туреччина, але остаточної відповіді ще ні від кого немає

ФОТО: ілюстративне

Мирний договір з Російською Федерацією міг би складатися з двох окремих документів, вважає президент України Володимир Зеленський. 

Про це повідомляє Володимир Зеленський в інтерв’ю українським онлайн медіа, пише «Українська правда».

«Мирний договір із Росією може складатися із двох різних документів. Один із них має стосуватися гарантій безпеки для України, інший — безпосередньо її відносин із Російською Федерацією», — зазначив Зеленський.

Лідер держави вважає, що це може бути два різні документи — гарантії безпеки від тих, хто готовий до цих гарантій безпеки і окремий документ із Росією. 

"Москва хотіла б мати один договір, у якому є вирішення всіх питань. Однак усі не зовсім бачать себе за одним столом із РФ. Для них гарантії безпеки для України — це одне питання, а домовленості з РФ — це інше питання. 

Росія хоче, щоб усе було в одному документі, а люди кажуть: вибач, бачили, що було у Бучі, обставини змінюються", — доповнив президент.

Зеленський заявив, що готовність стати гарантами безпеки України демонструють Велика Британія, США, Італія й Туреччина, але остаточної відповіді ще ні від кого немає.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також