Міський голова Львова назвав декілька причин, чому росіяни почали так активно обстрілювати Львів

Напередодні львів’яни фактично всю ніч просиділи в укриттях

Фото: tcb

У Львові знаходиться дуже багато міжнародних організацій і офісів, а після ракетних обстрілів у них може з’явиться питання, чи безпечно перебувати в місті.

Про це заявив мер Львова Андрій Садовий в ефірі телемарафону, передає «РБК-Україна».

Садовий зазначив, що є кілька причин, чому російські військові почали так активно обстрілювати Львів.

«По-перше, у Львові їх цікавлять об’єкти інфраструктури і вони хочуть тримати людей у постійній напрузі. По-друге, у Львові є дуже багато міжнародних організацій та офісів, що ставить питання, чи безпечно їм у місті. Але, якщо вчасно реагувати на сигнали тривоги і йти в укриття, то буде безпечно», — заявив мер Львова.

Він також додав, що напередодні Львівська область пережила найбільшу атаку за кількістю ракет з початку повномасштабного російського вторгнення, а львів’яни фактично всю ніч просиділи в укриттях.

«Люди бачили ракети, які летіли над околицею міста, і чули дуже сильні вибухи. Тільки на ранок стало зрозуміло, що якісно спрацювала наша система ППО. У Львові не було ніяких пошкоджень інфраструктури, тільки в Яворівському районі уламки знешкодженої ракети пошкодили об’єкт залізничної інфраструктури», — підкреслив Садовий.

«Калібр» — це ракети, які, між інших, використовує Росія у війні проти України. Вони точніші за решту й їх важче збити.

Однак ними чомусь гатять лише по Львову. Про це «24 каналу» сказав військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

За його словами, якщо було б бажання знищити якийсь об'єкт досить ефективно та швидко, і не гатити по ньому по 5–7 разів, до для цього використовували б найбільш високоточну та ефективну зброю, а не старі радянські ракети (типу П-800 чи Х-22 — вони не можуть похвалитися прицільністю).

Однак саме ними б’ють по Одеській області. Разом з тим, точнішим «Калібром» гатили по об’єктах у Львівській області.

«Річ у тім, що саме ракети «Калібр» у Росії є в дефіциті. Тому їх і використовують, щоб знищити об’єкт, наприклад, у Львові», – сказав Коваленко.

Він пояснив, що саме ці ракети важко перехоплювати нашим силам протиповітряної оборони. Тож росіяни їх економлять та перестраховуються. Тож це вкотре свідчить про брак зброї в російської армії.

Нагадаємо, у ніч на 17 травня у Львові та області пролунали кілька вибухів.

Раніше, 15 травня, окупанти завдали ракетного удару по Львівській області. У результаті був зруйнований військовий об'єкт біля кордону з Польщею.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також