Міський голова Львова пропонує карати порушників комендантської години

Кого це стосуватиметься

Фото ілюстративне

Станом на 15 жовтня у Львові діє комендантська година терміном від 00:00 до 05:00 години ранку. Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що порушників комендантської години потрібно карати, зокрема Міністерство внутрішніх справ подало до Верховної Ради ініціативу щодо запровадження штрафів. Про це пише tvoemisto.tv

«У Львові діє комендантська година. Деколи бачимо, що є люди, які собі дозволяють порушувати комендантську годину. Різні забави. І запитання. А як їх карають? А ніяк. Зараз є ініціатива Міністерства внутрішніх справ, щоб Верховна Рада запровадила штрафи за порушення комендантської години. Моя позиція чітка – я підтримую цю ініціативу. За порушення людей треба карати. Закон однаковий для всіх», – про це заявив у своєму відеозверенні мер Львова Андрій Садовий.

Раніше МВС пропонувало вжити заходів для боротьби із закладами-порушниками комендантської години.

«МВС разом із народними депутатами підготували проєкт, він вже завтра буде відправлений в Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. Вносяться зміни до Кодексу про адмінправопорушення щодо відповідальності керівника суб'єкта господарювання, фізичних осіб-підприємців за роботу під час комендантської години», – повідомив голова МВС Ігор Клименко.

Порушнику загрожує накладення штрафу на керівника закладу або фізичну особу-підприємця у розмірі від 34 тис. до 170 тис. гривень

За повторне таке порушення за рік, штраф становитиме від 340 тис. до 680 тис. гривень.

Нагадаємо, нещодавно у Львівській обласній військовій адміністрації заявили, що змінять тривалість комендантської години.

Перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик раніше повідомляв, що її подовжать. 

Проте рішення щодо зміни будуть приймати на одному з позачергових засідань Ради оборони Львівщини. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також