Міський голова Тернополя повідомив ушпиталення двох поліцейських, які постраждали після вчорашньої пожежі

Також Надал заявив, що росіяни запустили фейк про високий радіаційний фон на Тернопільщині

 

Станом на ранок середи, 21 серпня, екологічні системи Тернополя показують чисте повітря після вчорашньої пожежі, яка виникла унаслідок ворожого обстрілу, повідомив мер Тернополя Сергій Надалпередає «Еспресо.Захід».

Пожежу на промисловому об'єкту гасили майже 12 годин

«Вчора майже 12 годин гасили пожежу. На щастя, ніхто не постраждав. Були невеликі травми в одного з рятувальників, але під кінець дня його відправили додому. Вчора державна лабораторна служба зробила заміри чистоти повітря. За їх даними, була підвищена концентрація окремих елементів, зокрема хлору, що в принципі після такої пожежі мало би бути. Але протягом дня і до вечора ситуація покращилася, показники забруднення стали меншими. Ми очікуємо нових показників, оскільки сподіваємося, що за вечір вони зменшилися ще більше. У нас в Тернополі діє декілька екологічних систем, які в режимі онлайн показують чистоту повітря. Станом на сьогоднішній ранок вони показують, що повітря чисте, яке дозволяє прогулюватися і провітрювати», - сказав Надал.

При цьому, за його словами, дітям в садочках рекомендовано поки утриматися від прогулянок на вулиці, поки не надійде підтвердження, що дійсно відсутні негативні частки в повітрі.

Крім того, він зазначив, що хоч і від жителів Тернополя скарг на стан здоров’я не надходило, але вчора було госпіталізовано двох працівників поліції, які працювали біля об’єкта.

Читайте також: після нічної атаки РФ і пожежі в Тернополі зафіксовано перевищення норми хлору в повітрі.

«Вони постраждали. У даний час вони госпіталізовані і проходять курс лікування. Скарг від мешканців наразі ми не отримали», - додав мер.

 

Також Сергій Надал заявив, що росіяни запустили фейкову інформацію про радіаційний фон на Тернопільщині.

«Російська ІПСО працює. Цього разу ворог запустив у мережі фейк про нашу область. Наголошую: дана інформація Є ФЕЙКОМ. Радіаційний фон залишається в межах норми. Прошу всіх перевіряти інформацію та слідкувати за станом повітря на офіційних ресурсах Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб», зазначає Надал.

У соцмережах вчора, 20 серпня, поширювалася інформацію про те, що над Львовом з’явилися хмари, які змінюють колір, імовірно через вміст хлоридного газу.

Генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко (Тімко)  повідомила, що у Львові немає хлору в повітрі.

«Шановні мешканці м. Львова! У повітрі хлору немає! Це підтверджено результатами лабораторних досліджень, проведених санітарно-гігієнічною лабораторією Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб . Показник 0. Моніторинг триває», зазначається у повідомленні.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також
Мережа Фокстрот передала захисникам техніки на майже 40 мільйонів гривень

Мережа Фокстрот передала захисникам техніки на майже 40 мільйонів гривень

У пріоритеті компанії – підсилення десантно-штурмових і зенітно-ракетних підрозділів, які виконують бойові задачі на «найспекотніших» напрямках фронту, а також – колег-захисників із #ротиФокстрота.