Місце останньої надії, де краще не опинятися: з аеропорту Кабула евакуювали українців (ВІДЕО)

кепек
кепек

Україна евакуювала з Афганістану 79 людей. Серед них українці й громадяни інших країн. МЗС України продовжує збирати інформацію про тих, хто потребує евакуації із захопленої талібами країни. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Дмитро Кулеба.

"Після весни–літа 2020, коли ми повертали до України десятки тисяч громадян в умовах пандемії з усього світу, після нещодавньої евакуації з Сектору Газа через Єгипет я вважав, що мене вже жодною евакуацією не здивуєш.


Але тут трапився Афганістан. Дякую усім працівникам МЗС, які займалися евакуаційним рейсом з Кабула всю неділю і безсонну ніч на понеділок. Також подяка усім причетним органам влади — Прикордонники, ДСНС, МОЗ, Мінкульт, ОПУ — за взаємодію в Борисполі сьогодні вночі", — повідомив Кулеба.




Він зазначив, що 79 громадян України, Афганістану, Білорусі, Нідерландів, Хорватії, Таджикистану вирвалися з небезпеки і хаосу українським літаком.





«Серед них є і зовсім малі діти. Хтось повернувся додому, хтось до родичів, хтось продовжить подорож далі, хтось буде змушений розпочинати нове життя з нуля. Аеропорт Кабула зараз — це місце, в якому краще не опинятися, і яке водночас є місцем останньої надії для тисяч людей. Ми продовжуємо збирати інфо про громадян, які потребують евакуації», — додав він.




Додамо, що Після захоплення влади в Афганістані екстремістами руху «Талібан», в аеропорту столиці країни — Кабула розпочався хаос та паніка. Тисячі афганців хочуть вилетіти з країни попри відсутність необхідної кількості літаків.


Як повідомляє «BBC», американські військові неодноразово здійснювали попереджувальні постріли у повітря в аеропорту Кабула, позаяк тисячі афганців заполонили злітну смугу летовища, у намаганнях залишити країну.




На низці відео видно, як тисячі людей бігають на злітно-посадковій смузі аеропорту і намагаються сісти на літаки.

varta1.com.ua: Новини