Митрополит УПЦ МП «Паша Мерседес» грубо відповів журналістам та повідомив про подальші плани (ВІДЕО)

Що відбувається в Лаврі

У четвер, 30 березня, у Києво-Печерській Лаврі зібралося близько 200 прихильників московської церкви в Україні. Територію монастирського комплексу напівоточена поліцією з автоматами. Про це повідомив кореспондент ТСН.uа з Лаври.

За його словами, віряни були на території комплексу. Згодом пішли з нижньої Лаври до центрального входу зустрічати комісію. Вона, за твердженнями вірян, має інспектувати Лавру та, можливо, виселяти ченців. Зранку з території Лаври виїжджали фури.

Втім, схоже, що люди налаштовані вороже до комісії. Зокрема, віряни перегородили живим щитом входи до храмів.

До слова, в Лаврі особисто присутній і начальник Печерського управління поліції Києва Андрій Дуброва.

За словами священнослужителя, представники церкви не здійснили жодного правопорушення, і тому не збираються виконувати чиїсь розпорядження без вказівок суду.

«Ми не будемо пускати [комісію] до тих пір, поки не буде рішення суду, — наголосив митрополит. — Ми не являємося противниками закону, але я сьогодні ще готую документи до суду. Нехай вони повернуть кошти, які я затратив на це. Коли я прийшов сюди 29 років тому, тут не було нічого».

Інтерв'ю з митрополитом

У спілкуванні з журналістами митрополит УПЦ МП Павло після ранкового богослужіння  заявив, що комісію Мінкульту не пускатимуть на територію храму. У спілкуванні з пресою очільник скандальної церкви відповів, на птитання «куди б ви виїхали» сказав, що це не їх справа і закликав представників преси навчитися культурі.  

Окрім того заявив, що владою в Україні є народ, а очільник РНБО Олексій Данілов та президент Володимир Зеленський не є її єдиним уособленням. Саме тому, вважає священнослужитель, «нічого їм говорити від усього народу».

Павло Лебідь порадив представникам уряду почитати Святе Писання і згадав історію про розвал храму, коли рука Божа писала на стіні про невідворотність покарання.

«Вони будуть нас принижувати, можуть нам щось говорити, але є ще воля Божа», — апелює до віри священнослужитель.

Митрополит УПЦ МП додав, що ввечері 29 березня його викликали до СБУ, де він повторив усе, що говорить на загал. За його словами, церква просила півтора місяці на виїзд, однак у цьому їм відмовили. Відповідно до розпорядження Мінкульту виселення УПЦ мало відбутися вранці 30 березня. Цікаво, що за збігом обставин саме цього дня виповнюється 29 років із моменту, коли Лебідь став настоятелем святині.

З 10:00 години ранку в Лаврі  мала вже розпочатися робота комісії, яка б розпочала процес передачі майна Лаври державі.

Проте віряни московського патріархату заблокували вхід до одного з корпусів Лаври, не даючи комісії розпочати свою роботу.

Додамо, що УПЦ МП до 29 березня мала б остаточно залишити Києво-Печерську Лавру. Після розірвання договору на оренду її території Лаври УПЦ МП мала 20 днів на виселення.

 

 

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також