Мобілізація має відбуватися з 20 років: голова фонду «Повернись живим» зробив заяву про зниження призовного віку

На його думку - 25 це пізно

Нещодавно стосовно зниження віку призовників висловися голова благодійного фонду «Повернись живим» Тарас Чмут. Він вважає, що мобілізаційним заходам мають підлягати українці, які досягли 20-річного віку. Про це він сказав в інтерв'ю «Українській правді».

«Я зараз скажу жахливу фразу, після якої це інтерв'ю дуже змінить все навколо. Але, на мою думку, мобілізація має відбуватися з 20 років уже. Ми занадто багато втратили часу», – заявив він.

Відповідно Чмут зазначив, що зниження призовного віку до 25 років – це пізно.

«Нам треба ухвалювати непопулярні рішення, або в майбутньому нас чекатимуть ще більші проблеми», – підсумував очільник фонду «Повернись живим».

Що передувало

Додамо, що 2 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо зменшення граничного віку перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років, який Верховна рада схвалила у травні 2023 року.

Зазначимо, вчора, 11 квітня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку

Тарас Чмут

Для довідки: Тарас Чмут – ветеран АТО, з 2020 року очолює один із найбільших благодійних фондів України – «Повернись живим», який має право на закупівлю летальної зброї.

Читайте також: Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроєкт про мобілізацію

Останніми роками керівник «ПЖ» регулярно потрапляє в рейтинги найвпливовіших українців.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена