Мобільний звʼязок у разі блекауту: чого чекати українцям

Подбайте про радіоприймач на батарейках

Фото ілюстративне

При повноій відсутності електроенергії мобільні оператори повинні забезпечити можливість надавати абонентам зв’язок упродовж трьох діб. Про це зазначив в ефірі телемарафону голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь.

За його словами, у випадку блекауту в Україні національний телемарафон та ще пʼять радіокомпаній зможуть працювати ще щонайменше 3 доби.

«На сьогоднішній день 5 радіокомпаній в Україні зарезервовані з терміном роботи до трьох діб. Так само і телевізійні канали: телемарафон – також зарезервовано подачу сигналу на три доби. Далі залежить від доставки палива. Телебачення й радіо будуть працювати, у нас працюють середні хвилі, »Українське радіо«, працює радіо в FM-діапазоні, де ви можете почути найнеобхіднішу інформацію», – пояснив Щиголь.

Держспецзв'язку забезпечує резервування сигналу концерну радіомовлення та телебачення. Водночас Юрій Щиголь закликав українців подбати про радіоприймачі на батарейках. 

Крім того, Щиголь прокоментував можливе зникнення мобільного зв'язку. Він пояснив, що зараз в Україні працюють 82% базових станцій.

У Луганській та Херсонській області їх відновлюють фахівці.

Він зазначив, що після одного з масованих ракетних ударів російської федерації по Україні не працювало близько 45% базових станцій.

Як повідомлялося раніше,  в Україні працює національний роумінг, тому, якщо мережа одного оператора недоступна, можна перейти на мережу інших операторів. 

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена