Молдова підвищує рівень готовності й посилює безпеку державних установ

Ніяких перегорів з путіним Санду проводити не планує

Ніяких перегорів з путіним Санду проводити не планує / Фото: REUTERS

Ескалація у Придністров’ї походить від «провоєнних» сил усередині регіону, зацікавлених у дестабілізації безпеки.

Про це на брифінгу за результатами засідання Радбезу заявила президентка Молдови Майя Санду, повідомляє «УНІАН».

«Наш аналіз говорить про те, що є напруженість між різними силами всередині Придністров’я, які зацікавлені в дестабілізації ситуації. Це робить регіон уразливим та створює ризики для Молдови. Засуджуємо будь-які провокації та спроби залучити Молдову до дій, які можуть поставити під загрозу мир у країні», — цитує слова президентки «NewsMaker».

Влада Молдови не блокуватиме Придністров’я, а виступає за мирне врегулювання ситуації. Разом з тим ніяких перегорів з Путіним Санду проводити не планує.

Молдова підвищує рівень готовності і посилює безпеку державних установ.

Вибухи у Придністров’ї: що відомо

25 квітня вдень сталися вибухи у будівлі «міністерства держбезпеки» у Тирасполі, а наступного дня підірвали вежу телетранслятора. 

Українська розвідка опублікувала документ, що свідчить про причетність російських спецслужб до організації вибухів у Тирасполі.

За задумом авторів, інциденти мають виправдати війну на території України, чи залучити «ПМР» до бойових дій. Або в якості території з певним мобілізаційним резервом, або ж як територію, з якої російські війська можуть проводити атаки на українську територію, вважають розвідники. 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також