Момент вибуху на нафтопереробному підприємстві в Брянську потрапив на відео: що відомо (ВІДЕО, ФОТО)

У ніч проти 25 квітня, у місті Брянськ, яке межує з Україною, спалахнула пожежа на території нафтобаз «Роснефти» — палають резервуари для зберігання нафти. Про це повідомляла «Варта1».

У МНС РФ не розголошуються масштаби пожежі, але мешканців прилеглих житлових будинків евакуювали. Мешканці міста повідомляють, що цьому передували потужні вибухи. На відео з місця подій видно, що пожежникам непросто впоратися з вогнем. Пожежі надано підвищений ранг, є пошкодження резервуарів.

Очевидці пишуть, що горять два резервуари з паливом на Московському проспекті та нафтопереробному заводі за адресою Сніжецький вал. Також повідомляється, що горить військова частина поруч.

«О 02:00 год 25.04.2022, до оперативної чергової зміни Головного управління МНС Росії по Брянській області надійшло повідомлення про пожежу за адресою: м. о. Брянськ, Фокинський район, пр. Московський. До місця виклику направлені пожежно-рятувальні розрахунки за підвищеним рангом (номеру) пожежі. Після прибуття встановлено, що відбувається горіння на території нафтобази», — повідомили російські ЗМІ.

Також російські ЗМІ не виключають, що спалах трапився і на території військової частини.

Повідомляється, що крім згорілої нафтобази та складу боєприпасів, була пошкоджена залізниця у напрямку військової частини, якою везли військову техніку та боєприпаси в Україну.

Як повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у своєму «Telegram»-каналі, нафтобази, що горять, входять до комплексу нафтопроводу «Дружба», через який до Європи надходить російська нафта.

На відео потрапив також і сам момент вибуху

Додамо, що Брянська область межує з Україною.

Раніше українська розвідка повідомляла про те, що Росія планує серію терактів на території своєї країни для створення провокацій та нагнітання антиукраїнської істерії. Раніше в російському Білгороді, що межує з територією Харківської області, також горіла нафтобаза.

Варто зауважити, що українська сторона жодним чином офіційно не коментувала інцидент, хоча багато хто характеризує це як відновлення справедливості.

Квітень для рф взагалі не вдався. Так, у Твері згорів НДІ повітряно-космічної оборони. Зауважимо, що саме в цьому інституті розробляли російський ракетний комплекс «Іскандер».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також