МОН рекомендуватиме закривати навчальні заклади у "помаранчевих зонах"

1595276081_99os-1320
1595276081_99os-1320

Завтра, 12 жовтня, Міністерство освіти та науки направить у регіони лист з рекомендаціями щодо переходу закладів освіти на дистанційне навчання. Про це, в коментарі «РБК-Україна», розповів тимчасово виконуючий обов’язки міністра освіти та науки Сергій Шкарлет.

Рекомендаційний лист у першу чергу стосуватиметься «помаранчевих зон» карантину та регіонів, де складна ситуація з поширенням коронавірусу.

«Ми, звичайно ж, будемо офіційно рекомендувати або змішану форму, або повністю дистанційну. Не наказувати, а рекомендувати... Ми нікого не можемо примусити, яку форму навчання застосувати. Вже ж давно здійснилася децентралізація», — повідомив Шкарлет.

Він зазначив, що органи місцевої влади самі вирішують, коли починати канікули та яку форму навчання запроваджувати у закладах освіти.

«Я закликав бути відповідальними всіх, незалежно від того, чи то школа, чи то заклад вищої освіти. Університети давно, більшість з них знаходяться на дистанційному навчанні задля того, щоб здійснити соціальне дистанціювання», — додав Шкарлет.

varta1.com.ua: Новини