МОЗ готується до потенційно нової хвилі захворювання на COVID-19 — Віктор Ляшко

В Україні істотно зросла кількість захворювань на COVID-19 за останні два місяці

Фото: інформативне

В Україні досі циркулює коронавірус, а впродовж останнього тижня (вперше за два місяці) кількість випадків зараження зростала.

Втім, така тенденція спостерігається і в європейських країнах.

Про це сьогодні, 6 липня, розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко на брифінгу.

За даними МОЗ, за минулий тиждень було зафіксовано 1018 випадків короновірусної хвороби, за тиждень до цього — 943 випадки.

«Ми бачимо приріст на 12 % і це тенденція як і в європейських країнах. Сьогодні в Європі фіксується різкий скачок у порівнянні з червнем-травнем. Потенційно ми готуємось до можливої нової хвилі зростання випадків COVID-19. У тому числі, готуємо до цього систему охорони здоров’я», — розповів  Віктор Ляшко.

За його словами, є ймовірність зростання випадків COVID-19 в осінньо-зимовий період: «Нам би не хотілося ще й цього, але ми повинні бути готовими до всього».

Міністр наголосив, що в Україні є препарати для лікування пацієнтів, засоби індивідуального захисту, понад 1,2 млн швидких тестів, тести для ПЛР-діагностики.

Ймовірно питання можуть виникнути з поставками кисню, оскільки частина виробників в Україні перебувають там, де тривають активні бойові дії.

Віктор Ляшко закликав українців не нехтувати здоров’ям та за можливості передивитися вакцинальний статус: якщо не зробили друге щеплення або бустерне, то зробити це за нагоди.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також