МОЗ скасує тендери на консультанта й технагляд для «Охматдиту»

На 14 мільйонів гривень

Тендери на інженерно-консультаційні послуги та технічний нагляд за виконанням ремонту в лікарні «Охматдит» на 14 мільйонів гривень скасують. Про це повідомили у МОЗ.

Ці два тендери на платформі Prozzoro є супутніми.

Вартість послуг з технагляду та інженерно-консультаційних послуг визначається в межах відсоткових значень від очікуваної вартості робіт з будівництва. А оскільки тендер на проведення поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі лікарні проводять заново, ці «супутні» тендери теж скасовують.

Попри те, що у цих тендерів вже визначені переможці, договори за ними ще не підписано та підписуватись не будуть.

У МОЗ повідомили, що жодних договорів за результатами скасованого тендеру не було підписано не було. Також наразі не витрачено жодної копійки з зібраної на відновлення лікарні.

Всі кошти, зібрані на рахунках благодійного фонду «Охматдит — Здорове дитинство» для відбудови «Охматдиту», будуть переведені на рахунок самої лікарні. Для проведення робіт з відновлення пошкодженого сучасного корпусу Охматдиту буде оголошено новий тендер на майданчику Prozorro, який буде проведений з урахуванням всіх законодавчих вимог.

Для забезпечення більшої прозорості та підконтрольності громадськості всіх процесів відновлення МОЗ створить Раду з відновлення. До її складу увійдуть представники найбільших донорів відбудови «Охматдиту», представники лікарні МОЗ, пацієнтської спільноти, антикорупційних організацій, професійних асоціацій.

Читайте також: На послуги інженера-консультанта й технагляд за ремонтом «Охматдиту» хочуть витратити ще 14 мільйонів 

Рада з відновлення погодить основні кваліфікаційні вимоги до будівельних компаній та критерії, за якими здійснюватиметься вибір підрядника для виконання робіт.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі