МОЗ відреагувало на скандал у Львівському медуніверситеті

Міністерство охорони здоров'я попросило вибачення у студентів

Фото: ілюстративне

При вступі до інтернатури Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького виник гучний скандал — ректор насміхався над прізвищами студентів, недолуго жартував та вживав сексистські фрази.

Міністерство охорони вважає таку ситуацію неприпустимою, повідомили у відомстві.

«Міністерство охорони здоровʼя засуджує будь-які прояви сексизму та упередженого ставлення до студентів. За це кожен, хто був причетний до цієї ганебної ситуації, понесе відповідальність», - йдеться у повідомленні.

Наразі при МОЗ вже створена комісія для надання оцінки ситуації, що склалася у Львівському національному медуніверситеті ім. Данила Галицького під час розподілу студентів в інтернатуру. До її складу увійдуть представники керівництва МОЗ та відповідних департаментів. 

Комісія проаналізує ситуацію та дасть детальну оцінку діям ректора та членам приймальної комісії. Окремим предметом розслідування стане бездіяльність представника МОЗ, який був присутній на засіданні через відеозвʼязок, однак жодним чином не відреагував на неприпустиму поведінку приймальної комісії університету.  

У міністерстві зазначили, що майбутні медики, які у війну продовжили навчання та планують будувати свою карʼєру в Україні, в жодному разі не мають ставати мішенями для словесного насильства. 

«Будь-які прояви сексизму, словесне насильство, упереджене ставлення чи образи в бік студентів – це ганьба для закладу вищої освіти та його керівництва. Такі дії не залишаться без покарання», - йдеться у повідомленні.

Крім того, Міністерство охорони здоровʼя попросило вибачення у студентів, які стали учасниками цієї ситуації.

Там пообіцяли, що найближчим часом будуть ухвалені відповідні кадрові рішення.

Що передувало

Ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Борис Зіменковський дозволив собі скандальні висловлювання зі студентами під час їх розподілу до інтернатури. Зокрема одній він можливо радив «повіситися», коли вона запитала, що її робити з розподілом.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів