Гуменюк назвала, хто може відповідати за підрив Кримського моста

Ще одна версія для роздумів

У ніч на 17 липня на Кримському мосту, що сполучає рф з окупованим Кримом, сталася «надзвичайна подія», рух мостом обмежений. Є загиблі та одна постраждала дитина. Керівниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк для Суспільне Спротив  прокоментувала ситуацію на мосту.

«Розуміємо, що при тих безпрецедентних заходах безпеки, які вживалися росіянами довкола Кримського мосту, вони цілком імовірно контролювали всю цю ситуацію, далі вона розгортається за запрограмованим ними сценарієм», - зазначила вона.

За словами Наталії Гуменюк, альтернативний «сухопутний маршрут» через окуповані території України в Запорізькій та Донецькій області можуть бути провокацією.

«З огляду на те, що саме сьогодні постало питання, що далі буде з зерновою угодою, цілком ймовірно припустити, що ворог може вдаватися до будь-яких провокацій. Зокрема, рекомендації окупаційної влади населенню їхати в об'їзд використовуючи так названі ними нові регіони, тобто тимчасово окуповані території України в Запорізькій та Донецькій області, може бути спрямована на те, щоб наситити цивільним населенням ці регіони в очікуванні просування Сил оборони для того, щоб звинувачувати Сили оборони в неправильних діях в рамках війни», - зазначила вона.

Гуменюк додала, що це «стала практика» для загарбників, адже вони «завжди ховаються за мирними мешканцями».

Читайте також: на Кримський міст навідалася потужна бавовна

«Те, що в самому Криму зростає напруження, цілком передбачувано, бо і Головнокомандувач чітко промовив те, що будемо звільняти Крим і загальна наша стратегія спрямована на те, щоб повернутися до кордонів 1991 року і всі Сили оборони зосереджені на тому, що звільняти будемо всі території», - наголосила вона.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також