Можлива загроза нового вторгнення з боку Білорусі на чотирьох напрямках

Зеленський доручив перевірити готовність до вторгнення з Білорусі у 4 областях

Фото:інформативне

У середу, 15 червня, президент Володимир Зеленський зібрав засідання ставки головнокомандувача щодо можливої загрози нового вторгнення з боку Білорусі, на якому доручив провести перевірку готовності у чотирьох областях.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов у спецефірі програми «Говорить великий Львів» сьогодні, 16 червня.

"Що стосується напрямку з Білорусі. Я хочу повідомити, що, крім РНБО, є ставка верховного головнокомандувача… Вчора президент зібрав ставку, і проговорювалося саме це питання — питання Білорусі.

Давали оцінку всі наші органи, які до цього дотичні — що там відбувається, в якому стані знаходиться сьогодні військо Білорусі, скільки там військових РФ, які плани. Все це перебуває на контролі нашого президента, і ставка вчора саме з цього приводу працювала доволі довго. І я вважаю, що доволі ефективно.

У результаті є доручення — зараз буде відбуватися перевірка в чотирьох областях стану підготовки у разі, якщо будуть відбуватися повторні такі виклики для нашої країни", — повідомив секретар РНБО.

Данілов не уточнив, у яких саме областях буде проведено перевірку.

Нагадаємо, з Білоруссю межують 5 областей України: Чернігівська, Київська, Житомирська, Рівненська та Волинська.

Стало відомо, що збройні сили Білорусі вкотре продовжили свої навчання — щонайменше до 25 червня.

Перед цим самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про створення оперативного командування для військ на кордоні з Україною, про купівлю російських С-400 та «Іскандерів» і про створення «народного ополчення».

10 червня Лукашенко припустив, що білоруським військам, можливо, доведеться воювати за Західну Україну, щоб її «не відтягнув Захід».

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також