Можливо буде дефіцит імпортних продуктів, зокрема солі, – Висоцький

ЄС планує чимшвидше вирішити це питання

Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Тарас Висоцький розповів, яким продуктам загрожує дефіцит через блокаду кордону, як Україна розв’язує проблеми з експортом зерна, та які трансформації очікують на нашу аграрну галузь.

«Розуміємо, що повноцінно водний шлях ще не працює, тому що там є військові ризики. Раніше ми, в основному, імпортували продукцію контейнерами через Одесу, тепер це все пішло автомобільним транспортом. І альтернативи немає. Тому можуть виникати дефіцити, починаючи з солі, тому що, на жаль, українське виробництво в тимчасовій окупації. А також інших продуктів, які в нас не вирощуються. Наприклад, цитрусових, бананів. Також морепродуктів, бо в нас зараз немає доступу до моря, щоб повноцінно їх виловлювати. Це не обов’язково щось »лакшері« - це навіть звичайний хек і інша заморожена риба».

Читайте також: Міненерго розповіло про те, чи вистачить Україні газу на цей опалювальний сезон

Наразі з Єврокомісією ведуться перемовини про те, що це питання треба вирішити найближчим часом. Адже збитки вже є, і треба, щоб виробники не пішли в процес стагнації чи системної збитковості, що в найгіршому випадку може призвести до закриття.

 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб