Можливості бездротових навушників

Довгоочікувані AirPods Pro 2 повинна вийти вже в другій половині 2022 року. Про це заявив аналітик Мін-Чі Куо.

Якщо хтось чекав, що нову модель навушників обладнають портом USB Type-C для зарядки, то доведеться почекати, так як нова версія підтримує ідею екосистеми і буде заряджатися від звичного еппловского «LIghtning». Але це не вплине на головне — можливості звучання, так як вони у «Apple» на висоті. В цілому бездротові навушники стають більше, ніж просто засобом прослуховування музики, а пропонують різні функціональні можливості. Головне-вибирати якісну оригінальну продукцію брендів зі світовим ім'ям.

Активне шумозаглушення

Така технологія використовує додаткові мікрофони, щоб виявити звуки ззовні, і заглушає їх за допомогою зворотної хвилі. Якість роботи активного шумозаглушення відрізняється в різних моделях, як правило, чим дорожче аксесуар, тим воно краще. Окремі екземпляри добре справляються з постійним шумом, як від двигунів літака, деякі — з динамічним (від розмов, руху машин).

Не звертайте увагу на кількість децибел, цей показник не використовується в характеристиках ANC і може ввести в оману. Почитайте відгуки, щоб дізнатися, наскільки добре пригнічує шум конкретна модель бездротових навушників.

Час без підзарядки

Ця можливість варіюється більше всіх між моделями М часто не залежить від ціни. Випускають як навушники, що працюють лише 12 годин, навіть якщо їх періодично класти в кейс для підзарядки. Найбільш прогресивні витримують до 13 годин роботи, збільшуючи час до 48 годин, якщо пристрої помістити в футляр.

Функції «Bluetooth»

Бездротова технологія при передачі звуку в навушники стискає його. Якщо модель якісна, то оснащена можливістю для обробки сигналу, яка компенсують це. Однак і кодеки «Bluetooth» мають таку здатність, зберігаючи більшу частину вихідного коду. Хоча для цього потрібно, щоб їх підтримував смартфон. Кодеки включають:

  • aptX;
  • aptx HD;
  • LDAC.

Рідкісна поки ще можливість-підключення навушників до двох пристроїв одночасно (наприклад, до смартфону і ноутбука). Її забезпечує« Bluetooth Multipoint». У такому випадку не потрібно кожен раз сполучатися з пристроями, коли хочете використовувати інше джерело звуку. Перемикання відбувається автоматично. Опція доступна в «AirPods», але тільки якщо вихідний гаджет вироблений «Apple».

Щоб вона працювала, потрібно увійти в «iCloud» на всіх джерелах під одним ID.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена