Мріє повернутися на фронт: у центрі «НЕЗЛАМНІ» встановили протез добровольцю (ФОТО)

Хлопець втратив ногу на війні

Фото прес-служби лікарні

Доброволець  втратив ногу на День незалежності, пів року готувався до протезування і ось нарешті може повернутися до побратимів. Про це розповіли «Варта 1» у прес-службі Першого медоб’єднання Львова

У Центрі НЕЗЛАМНІ встановили протез добровольцю. Віталію - 26 років. Він родом з міста Чернівці.

Стати на захист Батьківщини вирішив з перших днів повномасштабного вторгнення. Через велику кількість добровольців тоді, пригадує, ледь потрапив до батальйону.

«Серпень. Наступальна операція на харківському напрямку. Біля Віталія розривається танковий снаряд – обидві ноги хлопця просікають уламки. Через інтенсивний обстріл ворогом побратими не змогли одразу дістатися до Віталія. Пів години без турнікета він втрачав кров в окопі», - розповіли в прес-службі.

Першу медичну допомогу хлопцеві надали лише, коли зупинився “вогонь”.

До найближчого госпіталю в Барвінковому Віталій потрапив через дві години після поранення – праву ногу врятувати вже не вдалося.

«На протезування Захисник приїхав в Центр НЕЗЛАМНІ. Тут наші спеціалісти менш ніж за тиждень виготовили Віталію протез. Нині хлопець на реабілітації, з ним займаються фізичні терапевти. Після відновлення Віталій повернеться на фронт. Каже, докладає максимум зусиль, аби це відбулося якомога швидше - побратими уже зачекалися», - додали в лікарні.

Протез виготовили завдяки мобільній майстерні протезування та комплектуючим, які в лікарні отримали від Мальтійська служба допомоги.

Протез Віталія - одного з найкращих виробників протезів у світі - німецької компанії “Ottobock”.

Додамо, що у центрі “Незламні” готують до протезування захисника, який втратив обидві ноги

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена