Миколу Харківського, який влаштував резонансну смертельну ДТП у Харкові, судитиме суддя, яка раніше дала йому «умовний» за стрілянину

varta1.com.ua-16-c1c5f72370b67e94-768x307
varta1.com.ua-16-c1c5f72370b67e94-768x307

Справу 16-річного Миколи Харківського, який влаштував скандальну смертельну ДТП у Харкові, у суді розглядатиме та сама суддя, яка раніше дала йому «умовний термін». Про це повідомляє адвокат Ігор Черняк.

Справу резонансної ДТП розподілили на суддю Тетяну Янцовську



Додамо, що Микола Харківський, який був за кермом Infinity та влаштував смертельну ДТП на вулиці Одеській у Харкові 26 жовтня 2021 року, у 2019 році стріляв із пневматичного пістолета в сім’ю дівчини.

Дівчинка поскаржилася рідним, що він її ображав. Коли мама і брат дівчинки прийшли поговорити з кривдником — 14-річним Миколою — він нібито їм погрожував і почав стрілянину.

У супермаркеті «Таврія В» тоді постраждав 19-річний Влад Васильєв, який після зустрічі з Миколою опинився у лікарні, та його мама 39 років. За словами хлопця, кривдник сестри погрожував, що посадить сім’ю, і заявляв, що «його куртка коштує більше, ніж вони».



Нагадаємо, 16-річний водій «Infinity» Микола Харківський на момент вчинення смертельного ДТП у місті Харків не мав розладу психічної діяльності, недоумства або іншого хворобливого стану психіки.

6 жовтня, близько 20:40 год, у районі перехрестя проспекту Гагаріна і вулиці Одеської в Харкові сталося зіткнення автомобілів “Chevrolet Aveo” і “Infiniti”, який рухався на червоний сигнал світлофора і за кермом якого перебував підозрюваний. У результаті аварії водій “Chevrolet” загинув на місці. Трьох пасажирів “Infiniti” — двох хлопців 19 років і 16-річну дівчину з важкими травмами доставили в лікарню. У поліції підкреслили, що водії обох транспортних засобів ознак алкогольного сп’яніння не мають.

Фігурантом у справі є 16-річний водій «Infiniti», якого затримали в результаті автоаварії. 27 жовтня йому оголосили підозру.

28 жовтня суд у Харкові відправив 16-річного хлопця в СІЗО на два місяці без альтернативи у вигляді застави.

Додамо, батьків 16-річного водія “Infiniti” Миколи Харківського, який є фігурантом смертельної ДТП на проспекті Гагаріна в Харкові, можуть притягнути до кримінальної відповідальності за двома статтями Кримінального кодексу. У такому випадку, їм може загрожувати позбавлення волі до 5 років.

Сам хлопець визнав свою провину у ДТП.

Мати підозрюваного водія “Infinity” Миколи Харківського зазначила, що не вчила дітей керувати автомобілем, та не розуміє, як автівка потрапила до рук сина.

varta1.com.ua: Новини