МЗС Китаю закликало своїх громадян терміново покинути Україну через небезпеку

Персоналу диппредставництв пообіцяли допомогти з евакуацією

Фото ілюстративне

Міністерство закордонних справ та посольство Китаю закликали всіх своїх громадян, які нині перебувають в Україні, негайно покинути її. Прохання відомства мотивували «серйозною безпековою ситуацією». Про це повідомляє державне видання КНР «Global Times» у "Twitter".

Так, 15 жовтня, китайське МЗС опублікувало оновлене попередження про подорожі, в якому попросило китайців негайно виїхати з України.

Персоналу диппредставництв пообіцяли допомогти з евакуацією.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що українське посольство КНР надасть допомогу в організації переїзду, який влада називає «евакуацією». Громадян Китаю наполегливо попросили не відкладати виїзд із країни.

У «Twitter» американської аналітичної групи «Open Source Intelligence Monitor» опублікували скріншоти повідомлення на сайті МЗС Китаю. 

У своїй позиції щодо війни в Україні Китай утримується від відкритої критики росії за розв’язання війни в Україні.

Влада Китаю регулярно наголошує на підтримці територіальної цілісності України, закликаючи до дипломатичних переговорів для завершення війни. Водночас, Пекін звинувачує США у тому, що Вашингтон нібито провокував Москву до розв’язання повномасштабної війни.

Також одразу після повномасштабного вторгнення росії в Україну, 24 лютого, посольство Китаю в Києві розпочало евакуацію громадян КНР із країни чартерними рейсами. Тоді відомство на три дні відкрило реєстрацію пасажирів, які бажали виїхати.

Додамо, що Латвія та Румунія також закликали своїх громадян негайно покинути російську федерацію.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена