МЗС закликало Білорусь відвести війська від державного кордону України на безпечну відстань

Білоруси зосереджують війська біля України

МЗС України повідомляє про зосередження значної кількості особового складу і техніки збройних сил Білорусі біля кордону з Україною під виглядом навчань. Також відомо про присутність там колишніх «вагнерівців».

Проведення навчань в прикордонній смузі та безпосередній близькості до Чорнобильської АЕС створює загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом.

«Закликаємо посадових осіб Республіки Білорусь не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви, а її збройні сили — припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню.Наголошуємо, що Україна ніколи не робила та не збирається робити жодних недружніх дій проти білоруського народу», — зазначили у МЗС.

Читайте також: У Краматорську росія атакувала «Іскандером» готель, у якому перебували журналісти: що відомо про потерпілих

«У разі порушення кордону, Україна використає всі необхідні заходи для самооборони, і всі скупчення військ, об'єкти та шляхи постачання в Білорусі стануть законними цілями для ЗСУ»,  — йдеться у заяві.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також