На 10 вокзалах України запрацювали пункти вакцинації та тестування на covid-19 (ФОТО)

417031d-koronavirus
417031d-koronavirus

Від сьогодні, 21 жовтня, АТ «Укрзалізниця» розгорнула пункти вакцинації та експрес-тестування на covid-19 на 10 залізничних вокзалах країни. Про це повідомили у пресслужбі «УЗ».

«Невакциновані пасажири можуть за вигідною ціною зробити тест і отримати довідку, яка стане підставою для проїзду у разі негативного результату».

Загалом пункти експрес-тестування працюють на 10 залізничних вокзалах у Києві, Львові, Харкові, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі, Мукачеві, Кривому Розі, Вінниці та Полтаві.



Пасажири, які мають квиток на поїзд, зможуть зробити covid-тест за 350 гривень. Укрзалізниця зазначає, що  проведення експрес-тестування забезпечує «Медична лабораторія CSD», оскільки вона «запропонувала найвигіднішу вартість послуг».

Також з 21 жовтня на 5 залізничних вокзалах — Київ, Львів, Харків, Одеса та Дніпро — починають працювати пункти безкоштовної вакцинації проти коронавірусу.

Додамо, що у пресслужбі Львівської міської ради повідомили, що пункт працюватиме з 10:00 до 18:30 год. Тут будуть доступні до вибору три вакцини: «Pfizer», «AstraZeneca», «Coronavac».

«Наразі, працюватиме по одній бригаді у першу та у другу зміну, однак за потреби будемо збільшувати їх кількість. У тій епідситуації, яка є, кожен мусить дбати про своє здоров’я і здоров’я своїх рідних. Тому закликаємо усіх приходити і вакцинуватись», — наголосив Євген Бойко, в. о. директора департаменту гуманітарної політики.

Як розповіла керівниця міського управління охорони здоров’я Леся Кобецька, пункт вакцинації буде розміщено у приміщенні медпункту вокзалу, яке надала Львівська залізниця.

«Цей додатковий пункт вакцинації буде працювати на території головного вокзалу, де розташованих їх медпункт. Його нам надала Залізниця. Там створені всі умови для роботи мобільної бригади.

Цей пункт буде працювати з 10:00 до 18:30 год без перерви. І для пацієнтів будуть доступні всі наявні вакцини: «Pfizer», «AstraZeneca», «Coronavac». Цей пункт масової вакцинації буде працювати кожен день, в тому числі в суботу і в неділю. Можна приходити і за попереднім записом і живою чергою», — повідомила посадовиця.

varta1.com.ua: Новини