На Банковій пояснили, чому росія била «Кинджалами» під час «прямої лінії» путіна

Удари 4 грудня

Володимир Путін 14 грудня провів «пряму лінію», яка збіглася з оголошенням повітряної тривоги в Україні через зліт МіГів та ракетними ударами, аби показати своє домінування. Про це в інтерв'ю «24 Каналу» розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

«Це домінування. Це психічна реакція. Дивіться: сидить пахан, і в цей час його підлеглі, його раби атакують іншу державу, щоб показати всім іншим, які тепер ведуть тяжкі дискусії щодо підтримки України. Це такий примітивний російський стиль. Ми покажемо, що ми будемо йти на »безпрєдєльні« речі, щоб ви нас почули. Це ж не інтелектуальна країна, вона не може вести дискусію, дипломатичну чи будь-яку іншу», - сказав представник ОП.

Він сказав, що Росія може тільки домінувати через насилля - «немає різниці, інформаційне, воєнне чи в цьому разі - шляхом масштабного психологічного тиску».

«Вони пробують домінувати в Україні в повітрі. Говорити: »Бачите, які в нас ресурси, бачите, ми можемо це робити«. Тобто вони хочуть ще додатково депресувати навіть не нас з вами, а саме наших партнерів, щоб вони сказали: »Ну, дивіться, от ми там постачаємо, але все одно в них є ще ресурси, у них є накопичені можливості, балістичні, крилаті, надзвукові ракети тощо", - сказав Подоляк. 

У четвер, 14 грудня, в Україні чотири рази оголошували масштабну повітряну тривогу через зльоти МіГ-31К. Перша розпочалася об 11:07, друга - о 14:09, третя - о 15:35, четверта - о 17:30. 

Перша тривога минула без ракетних ударів. Під час другої ПС поінформували про можливі пуски ракет та РФ запустила ракети по Хмельниччині. 

Під час третьої тривоги у Хмельницькій області знову сталися вибухи. Згодом в ОВА повідомили, що окупанти того дня двічі атакували регіон «Кинджалами».

Читайте також: росія вдарила по заходу України

У Києві пролунали потужні вибухи, силами ППО було знищено одну ракету Х-47М2 «Кинджал» в Київській області.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також