На Банковій прокоментували заяви іноземних ЗМІ щодо переговорів з росією

Заява Єрмака

Західні партери України не тиснуть на державу щодо проведення переговорів з Росією, і жодного «Мінська-3» під час президентства Володимира Зеленського не буде. Про це керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розповів в інтерв'ю Наталії Мосейчук у межах авторського проєкту «Мосейчук+». 

«Треба не забувати – в нас триває війна, тому я вірю в факти. Я жодного разу не чув про жодний тиск і навіть пропозиції щодо якихось переговорів. Наші партнери завжди говорять: коли, як і про що говорити – це рішення України, українського народу і керівництва», – сказав керівник ОП.

Він також ствердно відповів на запитання, чи це росіяни підкидають таку інформацію західним ЗМІ:

«Я вважаю, що так. Якщо ви подивитесь на офіційні заяви керівництва Росії, то безумовно, вони про це говорять, вони це не приховують. Але я можу чітко сказати: при цьому президентові жодного »Мінська-3« не буде».

Керівник президентського офісу також запевнив, що варіант вступу України до НАТО в обмін на відмову від звільнення окупованих територій військовим шляхом не розглядається. 

«По-перше, це не обговорюється в жодному форматі. Позиція незмінна – жодних умов щодо наших територій, до нашої незалежності, до нашого суверенітету. І ми навіть не чуємо цього від жодного з наших партнерів. Це не є предметом для обговорення. Я вважаю, що це дуже систематично підкидується росіянами з різних джерел», – зазначив Єрмак. 

Читайте також: США та Європа обговорюють з Україною можливі мирні переговори з росією

Раніше видання NBC з посиланням на власні джерела повідомило, начебто США та Європа почали обговорювати з Україною можливі мирні перемовини з Росією, а також – те, від чого Києву доведеться відмовитись для досягнення угоди

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт